Select Page

De eerste in Nederland met stoffen mondkapjes – al in maart 2020

Mondkapjes Atelier

Queens is een ‘koffietentje’ in Amersfoort, met een klein hotelletje. Op 14 maart 2020 kondigt onze premier Mark Rutte aan dat er een lockdown komt. Dit treft iedereen in Nederland. Ook ons!

Vanuit China hadden wij al de onwaarschijnlijke situatie met betrekking tot corona daar gevolgd en zagen onze boekingen teruglopen. Hotelkamers geannuleerd en reserveringen afgezegd. We bedachten ons dat dit weleens een wereldwijd iets zou kunnen worden. Iets ondenkbaar ergs.

 

Een stukje geschiedenis:

januari tot maart 2020: corona in China, Italie, Spanje, Frankrijk , Belgiē

maart 2020: lockdown; start Mondkapjes Atelier; presentatie van onze mondkapjes in Hart van Nederland

april 2020: mondkapjes voor het Koningshuis gemaakt, voor premier Mark Rutte

april 2020: fotoserie gemaakt met Olivier Teepe met mondkapjes in de supermarkt, op straat, in het openbaar vervoer, in het restaurant; persbericht gestuurd naar alle krantenredacties met het idee om mondkapjes op een leuke manier in te voeren door Nederland aan het naaien te krijgen.  Artikel: Golfbreker Radio, Telegraag, nu.nl

We introduceren voordelige weeksets van mondkapjes.

mei 2020: mondkapjesplicht in het openbaar vervoer.  Veel hippe mondkapjes gemaakt en verkocht via ons instagramaccount @mondkapjesatelier1

juni 2020: ons terras mag weer open. Binnen blijft ons Mondkapjes Atelier bestaan.

juli 2020: ons restaurant gaat open, gecombineerd met mondkapjesontwerp en -verkoop

augustus t/m oktober 2020: met onze mondkapjesstoffen maken we ons hotelletje ook mooier! Groot artikel in Vrouw over ons mondkapjesatelier.

Er ontstaat een nieuwe samenwerking voor grotere aantallen mondkapjes of voor mondkapjes met een bijzonder ontwerp. Dit zijn satijnzachte mondkapjes met een COVID-19 registratie. We ontwerpen de Amersfoort & Mondriaan mondkapjes. Misschien wel de mooiste mondkapjes van Nederland! (Ook heeft onze collega de mondkapjes voor de Europese Unie gemaakt, ook modellen uit de Satin Soft Collectie).

Opname mondkapjes in Museum Flehite. De burgemeester, marktmeester, gemeenteraadsleden, de bezorger van de Stad Amersfoort: zij dragen ook ons mondkapje met trots.

Ontwerp van nieuwe najaarscollectie: ‘Black is Beautiful’, ‘Autumn’.

november 2020: nieuwe lockdown; onze ‘oude’ klanten weten ons weer te vinden en natuurlijk iedereen die nog geen stoffen mondkapje heeft. Artikel ‘Erfgoed Nederland’ over onze mondkapjes.

Kunstenaar Frans van Hal ontwerpt gestempelde mondkapjes met unieke teksten. Ook speciaal voor singles! ‘Ik ben op zoek’ , ‘Single’, ‘Diep van binnen ben ik een prinses’.

27 november 2020: aankoop Melco borduurmachine om mondkapjes van een naam te voorzien, logo’s te borduren. Ideaal voor kleine oplagen.

 

 

NIEUW! ONZE NAJAARSCOLLECTIE

01

Designed in Amersfoort

Wij ontwerpen alle mondkapjes zelf en kunnen ook naar uw eigen wens een mondkapje maken of ontwerpen.

02

OPENINGSTIJDEN MONDKAPJESATELIER IN AMERSFOORT

We zijn van woensdag tot en met zondag van 9 tot 17 geopend. Kom ook een hip mondkapjes uitzoeken!

03

VOORDELIGE SETS

We hebben hele leuke sets! Handig! 

AMERSFOORT COLLECTIE

Nieuw! De vlag van Amersfoort als basis voor het ontwerp van ons Amersfoort Mondkapje. En natuurlijk.. Amersfoorts’ meest bekende inwoner ‘Mondriaan’.  In ons Mondkapjes Atelier hebben we al veel mensen blij gemaakt met een mondkapje van hun eigen stad, of geboortestad. Ook liefhebbers van kunst, docenten kunst hebben ons mondkapje al gekocht. 

Ook interesse in een mondkapje van je eigen stad, of van een beroemde kunstenaar? Wij hebben een ontwerpprogramma waar we schitterende ontwerpen in kunnen maken. Ook in andere soorten mondkapjes, zoals met een plooi. Deze mondkapjes zijn ook door de Europese Unie besteld (bij een collega dealer)! Toch geweldig voor ons land!

 

Mondriaan Mondkapje

Flash Sale!

Pastel Squares! Heerlijk zacht en prachtige pastelruitjes! Hele leuke sets speciaal voor in de zorg voor een aantrekkelijke prijs. Zacht, kleurrijk en lekker van katoen! Herbruikbaar en aan twee kanten te dragen.

Set van 3 voor 18,50

 

Stay up to date

Get notified about the newest products and upcoming sales

Happy Customers

'Tijdens de eerste lockdown heb ik via Instagram 't Mondkapjes Atelier ontdekt. En hele hippe mondkapjes gekocht! En als stewardess heb ik ook nog heel veel leuke mondkapjes naar familie en vrienden in het buitenland gestuurd. Ik ben fan en volg jullie op de voet op 'mondkapjesatelier1'.

Josette

KLM Stewardess

“Mauris id fermentum neque. Donec fermentum sapien eget dolor fringilla pharetra. In cursus, arcu vitae dictum fringilla, sapien metus gravida augue."

Dan Virgillito

Blogger

PICTURES

bedrukte mondkapjes Amersfoort

Kom langs!

Groenmarkt 13

3811 CP  AMERSFOORT

Openingstijden

Woensdag t/m zondag: 9 tot 17

Maandag en dinsdag: op afspraak

 

Contact

Whatsapp

06-53697900

 

Denim Face Mask

Translate »